Itt a Diabétesz Hírügynökség!

2016. október 17. 01:13 - Diab Herold

Mi ez és kinek szól? És egyáltalán minek?

A Diabétesz Hírügynökség blogban friss híreket, írásokat jelentetek meg a cukorbetegséggel foglalkozó külföldi online médiák cikkeiből és posztjaiból rendszeresen, magyarul. A fordítást és a szerkesztést minden esetben a jelzett forrás alapján készítem. Teljesen öncélúan mazsolázgatok a külföldi írások tömegéből, és nagyon remélem, hogy Te is hasznosnak fogod találni őket, hiszen a támogatás és a motiváció a blog két fő célja.

csepp125.jpg

Bátran kommenteljetek, hiszen kíváncsiak vagyunk egymás véleményére, és a hasznos hozzászólások révén még több tudást és tapasztalatot oszthatunk meg egymással.

 Személyes érintettségem révén :-) elsősorban 1-es típusú diabétesszel kapcsolatos újdonságok, terápiás praktikák, és cukorbeteg-életet segítő írások lesznek itt. De olyan különleges cikkekre is számíthattok, melyekben cukorbetegek egyedi módon, tabuk nélkül szólnak erről a minden napnak minden órájában aktív foglalatosságot igénylő gyógyíthatatlan állapotról. Ezeket a nem-cukorbetegek is érdekesnek találhatják majd, akár velünk élnek, vagy csak úgy kíváncsiak a néha bizarr, furcsa, nem mindig könnyű életünkre.

A rendszeresen begyűjtött friss ismeretek nekem rengeteg motivációt adnak. Sőt, az információ számunkra létszükséglet, hiszen nagyfokú önállóságot igénylő önterápiára vagyunk ítélve, és ezt rengeteg ismert és ismeretlen dolog befolyásolja. Így tökéletes terápia nincs, de kellő tájékozottsággal egyre jobban kezelhetjük ezt az örökös és szüntelen "munkát" igénylő kórt. Ezek a friss ismeretek azonban magyarul csak esetlegesen érhetők el, így a magyar diabéteszesek zöme nem fér hozzá többségükhöz. Elsősorban nekik szeretnék segíteni ezzel a bloggal, és persze mindenki másnak is, aki szívesebben vagy könnyebben olvasna inkább magyarul, vagy csak nem szereti a Google Fordítót ;-).

 

Fontos: a Diabétesz Hírügynökség csak ismeretterjesztő céllal közöl írásokat, képeket és videókat, ezek önmagukban nem tekinthetők hivatalos szakorvosi javaslatnak. Ezek az anyagok nem helyettesíthetik a szakorvosi kezelést, a javaslatokat és az előírt terápiát. Ha Te is úgy gondolod, hogy az itt szerzett információk segíthetik a kezelésedet, minden esetben kérd ki kezelőorvosod véleményét is róla. Minden cukorbeteg egyedi terápiát igényel, ami egyeseknek segít, az másoknak esetleg kedvezőtlen lehet.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diabeteszhirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2611814597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vedina 2017.11.30. 15:36:08

tetszik a kezdeményezés, remélem aktívabb is lesz a blog. például hírt adhatna az olyan akciókról, mint az accu-chek 50%os kedvezmény a mérőkre (www.vercukormeres.hu/termekek/accu-chek-active-vercukormero/), szerintem sokaknak segítene a döntésben

Diab Herold 2017.12.02. 00:45:52

@vedina: Köszönöm a bátorítást (legalábbis én annak vettem ;-) Én elsősorban külföldi blogokat és oldalakat böngészek, így ezekről gyűjtöm be az információkat. Egyetértek, hasznos lenne magyarországi híreket is közre adni itt, még bármilyen irányba fejlődhet a blog. Az is elképzelhető, hogy az általam kipróbált eszközökről is fogok írni afféle tesztet, pl. most kezdtem használni a Freestyle Libre vércukormérőt, ami zseniálisnak ígérkezik, érdemes lenne megismertetni, segíteni egymásnak a beszerzésben vagy lobbizni a magyarországi bevezetéséért.
süti beállítások módosítása